A320 v2.1 for FS9 released

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 11 Nov 2011, 20:15

Hi all,

We're today releasing the A320 v2.1 for Flight Simulator 9. The FSX version might come at a later time.

The A320 has been updated as follows:
  • Applied custom engine fan animations. Added windmilling.
  • Applied the custom tailhook animation so the cargo doors open slower.
  • Changed the exit assignments to the A321 config.
  • Applied the new antenna hiding method.
  • Fixed a smoothing issue near the cockpit windows.
  • Improved the specular shine.
  • Added wingflex.
  • Added a missing antenna just ahead of the v-stab.
  • Replaced the CFM and IAE engines with the improved A321 versions.
  • Replaced the flap fairings with the more accurate A321 versions.
  • Added hardcoded doublestrobes.
  • Applied the new surface droop code.
  • Updated the pilot models in the cockpit.
  • Tweaked the APU shape at the rear.
  • Applied the custom nose gear steering code.
  • Added windshield wiper objects (unanimated).
  • Removed the jetheat effect entirely.
  • Added hardcoded double strobe and beacon sequences.
Image

Image

Image

Image


– the PA team


Download links

http://www.pairbus.com/downloads

iSamage
Posts: 11
Joined: 23 Jun 2011, 14:12

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by iSamage » 11 Nov 2011, 20:20

Thankyou VERY much for this PA :) You have a reputation for freeware excellence and this baby is no exception!

Looks like Santa came early ;) Again, thankyou! :)

Sam

iberia321
Posts: 22
Joined: 07 Apr 2011, 23:29

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by iberia321 » 11 Nov 2011, 20:25

Thank you PA! Thank you so much for the best A320 model ever!

PD: When I try to download the base pack and liveries I get an error "ERROR: LINK IS UNDEFINED"

THANKS AGAIN

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 11 Nov 2011, 20:27

Hard refresh the download page (CTRL-F5)

DVA8452
Posts: 2
Joined: 11 Nov 2011, 20:11

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by DVA8452 » 11 Nov 2011, 20:39

Thank you very much, PA! You guys are the BEST!

ChrisK
Posts: 23
Joined: 16 Mar 2010, 05:07

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by ChrisK » 11 Nov 2011, 20:49

Thank you guys!

Atle
Posts: 11
Joined: 25 Apr 2011, 08:18

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Atle » 11 Nov 2011, 20:51

How do i instal your a320?

The file format is uknown for my pc...(pa320_basepack_fs9_20111111.7z)

It's as one file...

iSamage
Posts: 11
Joined: 23 Jun 2011, 14:12

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by iSamage » 11 Nov 2011, 21:04

Atle wrote:How do i instal your a320?

The file format is uknown for my pc...(pa320_basepack_fs9_20111111.7z)

It's as one file...
Open it in WinZip or Winrar or 7-zip :)

My own little problem: Installed liveries for the 232 and 214, put them all in right places, but none of the new models show up in FS9? The only "A320" In sight in the PA Manufacturer tab is the old version :?

Sam

erkall
Posts: 5
Joined: 13 Feb 2011, 05:54

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by erkall » 11 Nov 2011, 21:17

11.11.2011 :))) NICE SHOOT GUYS THANK YOU VERY MUCH PROJECT AIRBUS THANK YOU THANK YOU THANK YOU ALL............. HEHHAHAHAHAHHAHAHAA SUPERB.. NICE WEEKEND:))))

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 11 Nov 2011, 21:21

iSamage wrote:
Atle wrote:How do i instal your a320?

The file format is uknown for my pc...(pa320_basepack_fs9_20111111.7z)

It's as one file...
Open it in WinZip or Winrar or 7-zip :)

My own little problem: Installed liveries for the 232 and 214, put them all in right places, but none of the new models show up in FS9? The only "A320" In sight in the PA Manufacturer tab is the old version :?

Sam
Fixed. Hard refresh and redownload the base pack

iSamage
Posts: 11
Joined: 23 Jun 2011, 14:12

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by iSamage » 11 Nov 2011, 21:37

Why thankyou, sir! Although I feel a fool to have missed that the sim/AIR files were wrongly named ;)

Keiffer94
Posts: 77
Joined: 01 Aug 2010, 20:31

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Keiffer94 » 11 Nov 2011, 23:58

The model even works great on FSX. I got 35-41 FPS
I love the wingflex. You can tell the amount of wingflex in fsx because the fsx native lights stay in position while the wings go up :)
Great work guys! I cant wait for the FSX model (assuming)
Last edited by Keiffer94 on 12 Nov 2011, 04:37, edited 1 time in total.

donaldd
Posts: 43
Joined: 22 Dec 2010, 04:37

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by donaldd » 12 Nov 2011, 04:00

esg wrote:The FSX version might come at a later time.
Great. Makes the huge FSX community ecstatic. Please don't say I am not grateful, because I truly am. This is a great leap forward in the long lasting A320 series by PA that I hope continues with the NEO and sharklets. I hope that statement translates to "The FSX version WILL come, but it mite take some time".

b6ifc81
Posts: 46
Joined: 09 Mar 2011, 19:47

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by b6ifc81 » 12 Nov 2011, 06:52

First of all, THANK YOU so much! I took it out for a spin and am highly impressed! I am especially grateful that you guys were able to recreate the proper sequence of beacons and strobes. That totally put the icing on the cake for me. (Now, if that can be done for the A321....wink wink) Humor aside, I came across one small issue (and it might just be a texture or "it's just me" issue): on the jetBlue repaints, there's no SATCOMM dome on top of the fuselage. Is there a texture missing or have I done something wrong? I noticed that it was there in your previews, so I'm hoping it's just something I may have left out. Any help would be appreciated. Again, thanks for your hard work PA!

George

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 12 Nov 2011, 07:01

Works fine here, you just won't see it on the selection screen

EB1515
Posts: 84
Joined: 19 Apr 2011, 16:30

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by EB1515 » 12 Nov 2011, 07:28

I know what I'm doing after my KJFK-EDDM Flight. ;)

hely1992
Posts: 54
Joined: 19 Mar 2011, 10:08

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by hely1992 » 12 Nov 2011, 08:42

That's wonderful! Thanks!
By the way, any plan for a new paintkit?

M@rco
Posts: 69
Joined: 08 Jul 2009, 08:18

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by M@rco » 12 Nov 2011, 09:34

Thank you very much! Looking forward to see more aircrafts in this kind of quality!

EDDT-Sebi
Posts: 6
Joined: 16 May 2010, 09:54

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by EDDT-Sebi » 12 Nov 2011, 10:33

Thanks much for news version PA A320!! I ask, News Version can work old version Texture??
Sebastian

EB1515
Posts: 84
Joined: 19 Apr 2011, 16:30

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by EB1515 » 12 Nov 2011, 10:57

Ja, die gehen.

Yes, they are working.

scotgr
Posts: 13
Joined: 01 May 2010, 18:53

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by scotgr » 12 Nov 2011, 11:09

How do you get the old textures to work with the new model without the installer??

EB1515
Posts: 84
Joined: 19 Apr 2011, 16:30

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by EB1515 » 12 Nov 2011, 11:52

I have only read that they work with the new model.;)

Alliano Ricot
Posts: 8
Joined: 30 Jul 2010, 02:58

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Alliano Ricot » 12 Nov 2011, 13:30

Gob Bless You All and Most Thanks.

b6ifc81
Posts: 46
Joined: 09 Mar 2011, 19:47

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by b6ifc81 » 12 Nov 2011, 13:49

esg wrote:Works fine here, you just won't see it on the selection screen
Hiya esg, thank you very much! I suppose I should've tested all of them before jumping the gun there. You're very right; the jetBlue repaints that came with the release show the SATCOMM dome once the sim starts. There were some jetBlue liveries that were released by a third party recently (covering some of the later schemes), and it was on those textures that the dome didn't show. The weird part about that is that they did, indeed, show on the previous model. I will contact the painter about it. Cheers!

George

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 12 Nov 2011, 13:51

Add 'SATV' to the title in the Aircraft cfg (without the inverted commas), should do it

b6ifc81
Posts: 46
Joined: 09 Mar 2011, 19:47

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by b6ifc81 » 12 Nov 2011, 17:06

Thanks for the advice, esg! Solution worked for me. Having now transferred all my liveries from previous downloads, I think I'm all set! Thanks again, guys! You've managed to out-do yourselves yet again. Cheers,

George

bkircher
Posts: 61
Joined: 05 Feb 2010, 03:27

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by bkircher » 12 Nov 2011, 19:09

YESSS! Fantastic guys!!! Thanks so much for this long awaited update! ;)

GoldLeader
Posts: 50
Joined: 18 Oct 2011, 20:32

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by GoldLeader » 12 Nov 2011, 19:50

Wow, thank you very much for all your time spent to make this for us :) It's great! Looking forward to FSX release, but don't rush with anything :P

CaptKornDog
Posts: 5
Joined: 23 Dec 2010, 15:02

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by CaptKornDog » 12 Nov 2011, 20:40

Any chance someone can convert this to a .zip file and upload? My WinZip doesn't recognize the 7z either, and I'd like to avoid having to install 7z just for one file.

Thanks.

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 12 Nov 2011, 20:43

CaptKornDog wrote:Any chance someone can convert this to a .zip file and upload? My WinZip doesn't recognize the 7z either, and I'd like to avoid having to install 7z just for one file.

Thanks.
http://library.avsim.net/esearch.php?Fi ... 111111.zip
http://library.avsim.net/esearch.php?Fi ... 11111b.zip

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 12 Nov 2011, 20:55

New paint kit up as well

ReneM.
Posts: 154
Joined: 23 Jun 2011, 21:21

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by ReneM. » 13 Nov 2011, 09:43

Thank you so much for that. Now my PA Airbus fleet is complete ;). I can't say how thankful I am.

But 2 things I have to ask 'cause i don't understand it.

1. In JetBlue series i have to write SATV in the title. but where? here my entries:

[fltsim.0] //REQUIRES iae_200 MODEL
title=Project Airbus - Airbus A320-232 - JetBlue Airways 'N519JB'
sim=pa320-v2527

2. I can't see the new antenna close to the Tail/Fin.

EDDT-Sebi
Posts: 6
Joined: 16 May 2010, 09:54

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by EDDT-Sebi » 13 Nov 2011, 13:41

ReneM. wrote:[fltsim.0] //REQUIRES iae_200 MODEL
title=Project Airbus - Airbus A320-232 - JetBlue Airways 'N519JB'
sim=pa320-v2527
title=Project Airbus - Airbus A320-232 - JetBlue Airways N519JB SATV ANT3 IAE

ANT1
ANT2
ANT3
SATV
IAE
CFM

Sebastian

ReneM.
Posts: 154
Joined: 23 Jun 2011, 21:21

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by ReneM. » 13 Nov 2011, 17:33

EDDT-Sebi wrote:
ReneM. wrote:[fltsim.0] //REQUIRES iae_200 MODEL
title=Project Airbus - Airbus A320-232 - JetBlue Airways 'N519JB'
sim=pa320-v2527
title=Project Airbus - Airbus A320-232 - JetBlue Airways N519JB SATV ANT3 IAE

ANT1
ANT2
ANT3
SATV
IAE
CFM

Sebastian
thanks it works

xparamorex316
Posts: 83
Joined: 26 Feb 2010, 00:24

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by xparamorex316 » 13 Nov 2011, 20:42

For some reason I'm having an issue with adding the SATV ANT3 IAE addition to the model. Everytime I go and load the plane when using repaints that didn't come with ur basepack FS9 crashes right when it gets to 100%....

Joseph29
Posts: 4
Joined: 16 Jan 2011, 21:37

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Joseph29 » 14 Nov 2011, 01:24

I am confussed with the installation. I have 4 folders Project Airbus A320 V2.1, Project Airbus A320-111, Project Airbus A320-214, and Project Airbus A320-232. Now when I install the liveries they are going in the folder that IS NOT Project Airbus A320 V2.1. Is that right?

Do I need to move the folders in the Project Airbus A320 V2.1 to the other PA folders? I need some help. I need some simplified instructions! LoL

Joseph29
Posts: 4
Joined: 16 Jan 2011, 21:37

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Joseph29 » 14 Nov 2011, 03:42

Joseph29 wrote:I am confussed with the installation. I have 4 folders Project Airbus A320 V2.1, Project Airbus A320-111, Project Airbus A320-214, and Project Airbus A320-232. Now when I install the liveries they are going in the folder that IS NOT Project Airbus A320 V2.1. Is that right?

Do I need to move the folders in the Project Airbus A320 V2.1 to the other PA folders? I need some help. I need some simplified instructions! LoL
Never mind I figured it out. Good job PA!

jetbluekmco
Posts: 4
Joined: 16 Aug 2011, 21:04

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by jetbluekmco » 14 Nov 2011, 18:43

Afternoon, when i installed the a320 into fsx i cant see the the plane in the selection menu but it is installed right because i am able to select it. I NEED HELP ASAP!

snakey-111
Posts: 9
Joined: 04 Aug 2009, 16:23

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by snakey-111 » 14 Nov 2011, 19:01

Thankyou very much for this Project Airbus!!

GaryG
Posts: 880
Joined: 19 Jul 2009, 10:32

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by GaryG » 14 Nov 2011, 19:08

jetbluekmco wrote:Afternoon, when i installed the a320 into fsx i cant see the the plane in the selection menu but it is installed right because i am able to select it. I NEED HELP ASAP!
How do you ask for support for fsx when the title specifically says that it's FS9. Also, you posted in the wrong forum dude.

User avatar
sknepper
Posts: 370
Joined: 28 Nov 2009, 19:46

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by sknepper » 14 Nov 2011, 22:41

This is a fantastic A320. Great work by the team. :)
I am enjoying looking at the great details and flying with the fantasticly realistic FDE (or flight dynamics engine).
Last edited by sknepper on 16 Nov 2011, 18:49, edited 1 time in total.

GaryG
Posts: 880
Joined: 19 Jul 2009, 10:32

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by GaryG » 15 Nov 2011, 08:05

I think E stands for engine rather than envelope...dunno

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 15 Nov 2011, 21:37

Base pack updated to correct wing_2_l

inbetween
Posts: 31
Joined: 28 Mar 2011, 14:06

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by inbetween » 16 Nov 2011, 14:54

Outstanding work guys, congratulations.

DerKranich
Posts: 343
Joined: 16 Jul 2009, 22:36

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by DerKranich » 18 Nov 2011, 11:11

Congratulations, PA! It may be released, but I have to wait until August to try it.

Now how about that diesel powered A340 your promised us that day in April? :lol:

It appears to be in a 7z file. Where can I get software that can read that format so I can use the paintkit? Thank you in advance.

esg
Posts: 1580
Joined: 01 Jul 2009, 22:03

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by esg » 18 Nov 2011, 12:26


iPetroSS
Posts: 89
Joined: 17 Jun 2010, 07:17

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by iPetroSS » 20 Nov 2011, 15:47

Can I fly the FS9 2.1 version in FSX? I haven't tested it yet

Nixpilot
Posts: 833
Joined: 15 Nov 2010, 02:42

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Nixpilot » 20 Nov 2011, 16:26

aparently you can't some guy had a problem with it in FSX

GaryG
Posts: 880
Joined: 19 Jul 2009, 10:32

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by GaryG » 20 Nov 2011, 19:14

I tried it in fsx and yes, you can

Brett-Hill
Posts: 185
Joined: 26 Sep 2009, 23:01

Re: A320 v2.1 for FS9 released

Post by Brett-Hill » 21 Nov 2011, 02:15

prob depends on whether you have acceleration or not. Can't wait for the FSX version and I hope the fsx version doesn't get pushed aside and "forgotten about" alike the a380 VC

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests